Tri koraka za brzo postavljanje bebe u PixieKid© Sling nosiljku

Napisala: Josipa Brkić

17. 8. 2014.

Tri koraka za brzo postavljanje bebe u PixieKid© Sling nosiljku

Upute su tu. Video upute, one koje ste dobili sa svojom nosiljkom, upute u fotografijama, odgovori na često postavljana pitanja i škole nošenja. A kada prođete kroz sve njih, nije vam više jasno što se činilo kompliciranim jer sling nosiljka ima doslovno tri koraka postavljanja:  Prebaci, ubaci i zategni.

Treba vam ravno 5 sekundi za postavljanje bebe u PixieKid© Sling nosiljku.
Jedna za prebaci, jedna za pauzu, jedna za ubaci, jedna za pauzu i jedna za zategni.

Tri koraka za brzo namještanje bebe u PixieKid Sling

1. Prebaci
PixieKid© Sling ne trebate svaki put izvlačiti iz prstena i ponovo sastavljati. Zapravo, ta radnja je posve nepoželjna i gubitak je vremena, a znate sami da, od kada ste postali roditelj, vrijeme je nešto što je postalo dragocjenije nego ikada. Stoga, sastavite nosiljku i takvu je objesite na stalak-vješalicu, kolica ili je držite u automobilu. Ukoliko se zapetlja,  postoji daleko brži i jednostavniji način kako ćete je dovesti u stanje za korištenje.

Sve o koraku PREBACI i namještanju sling nosiljke pogledajte ovdje:

 

2. Ubaci
Prvi položaj koji kao korisnik PixieKid© Sling nosiljke trebate savladati je položaj prsa o prsa. Ovdje je doista nebitno koliko je beba stara, odnosno, na isti način u nosiljku stavljate novorođenče kao što stavljate veću bebu. Položaj prsa o prsa nije pogodan za veliku djecu iz jednostavnih razloga: Viša djeca, zaklanjati će vam pogled pa nećete znati kuda idete ili će vam njihova stopala lupkati po bedrima dok se krećete i neće vam biti udobno. U tom slučaju, nosiljku, skupa sa svojim djetetom prebacujete na bok.
Dakle, osnovni položaj prsa o prsa je prvi u koji „ubacujete“ bebu. Kliz sa ramena u nosiljku, s time da donji dio nosiljke podvinete  bebi ispod guze i u spuštanju bebine guze širite joj noge u žabicu kako bi vas obgrlila. Klizite sa bebom uz svoje tijelo, nemojte odvajati bebu od sebe.

Ovako:

 

3. Zategni
Ako je riječ o bebi koja ne drži glavu, onda je potrebno podići i zategnuti nosiljku tako da pridržava glavu. Ne zaboravite da leđni mišići vaše bebe nisu dovoljno razvijeni kako bi se sami održali u ovom položaju, stoga namjestite i zategnite nosiljku tako da lijepo drži bebina leđa. Važna napomena: donji dio nosiljke koji ste podvinuli ispod guze i uz bebine pregibe koljena NE ZATEŽETE! Što više nosiljke ima viška, više podvinete pod guzu. Međuprostor između vas i bebe, kojeg zapravo i nema, lijepo će osigurati da beba bude u položaju, da vam bude bliže zamisliti, kao da ste vi sjeli u hammock mrežu (znate ona ležaljka koja se veže između dva stabla?). Sada se zamislite kako se dižete iz te ležaljke bez tuđe pomoći. Poprilično teško, zar ne? A vama svi mišići na tijelu sasvim dobro rade svoj posao.
Videa koja ste gledali su videa u kojima jaaako polako pokazujem kako se PixieKid© Sling nosiljka koristi. Stavite li ta videa u fast forward (onako da ne možete razaznati što pričam i izgledam vam kao one vjeverice iz crtića), otprilike je to brzina kojom radite u praksi.

Treba vam ravno 5 sekundi.

Jedna za prebaci, jedna za pauzu, jedna za ubaci, jedna za pauzu i jedna za zategni.