Dojenje u PixieKid© nosiljci

Napisala: Josipa Brkić

14. 2. 2014.

 

Diskretno, bilo gdje i bilo kada.

Jako često imamo pozive i mailove s pitanjem: „Mogu li svoju bebu dojiti u PixieKid© nosiljci?“
Naš odgovor je uvijek: „Naravno da možete.“ , ali ostaje nam odgovor na pitanje: -„Kako?“
Dojenje u PixieKid© Sling nosiljci:
Krenimo od samog početka: Kada imate novorođenče ili malu bebu, najčešći položaj dojenja je položaj kolijevke, gdje bebu držite u vodoravnom položaju prema vašem tijelu. Takav isti položaj omogućava PixieKid© Sling nosiljka, s time da dojenjem u Slingu imate i dodatak za diskretno dojenje – rep nosiljke. Nekim mamama diskrecija je iznimno važna, što zbog toga što se ne osjećaju ugodno dojiti u javnosti, što zbog pojačane količine podražaja koji neprestano stimuliraju bebu da prestane sa hranjenjem i zanima se za okolinu. Kada prekrijete bebu i sebe repom PixieKid© Sling nosiljke, beba papa na miru, vi ste zaštićeni od znatiželjnih pogleda i cijeli obrok traje onoliko koliko bi trebao trajati, bez prekida i odugovlačenja.
No prije nego se prekrijete repom, bebu trebate postaviti u položaj kolijevke. 

Ako nosite bebu u položaju prsa o prsa, a ne želite raditi rotaciju u položaj kolijevke, dovoljno je da nosiljku skupa sa bebom zarotirate prema dojci na koju ćete hraniti bebu, otpustite nosiljku kod prstena na optimalnu visinu i trpeza je prostrta.

Kada vaša beba ojača i nosite ju na boku, dovoljno će biti otpustiti nosiljku kod prstena toliko da beba može nesmetano prići dojci. Ponovno, ako imate želju i potrebu prekrijte se repom nosiljke.
Kada blagovanje završi, podignite bebinu težinu i zategnite prstene na raniju visinu nosiljke.
Dojenje u PixieKid© Mei Tai nosiljci:
S obzirom da je nosiljka kompaktnija, rotacije u razne položaje nisu opcija. Ono što radite kada nosite bebu u Mei tai nosiljci, a vrijeme je obroka, je da lagano otpustite dužinu naramenica, kako bi spustili bebu, odnosno bebinu glavu na razinu vaših prsiju. Bilo da nosite u položaju prema naprijed ili na boku, zadatak vam je da odvežete čvor od naramenica, otpustite nosiljku i ponovno zavežete dupli čvor. Sve to, uz malo prakse, raditi ćete u hodu i bez razmišljanja, to vam govorimo  i iz osobnog, a i iskustva svih PixieKid© mama dojilica. Po završetku obroka, vratite nosiljku u raniji položaj kako bi nastavili svojim putom dalje sa savršenim rasporedom težine.
Ono što se najčešće događa nakon papanja je da beba podrigne i zaspe. Ne morate podizati bebu u položaj za podrigivanje (izuzev ako ste dojili u položaju kolijevke, onda bebu pažljivo iz horizontalnog  podignite u uspravan položaj), jer već je u položaju koji masira trbuščić, potiče dobru probavu i sprječava kolike.
U svakom slučaju, ono što trebate osigurati kako bi olakšali obroke „u hodu“ je adekvatna odjeća. Ona treba sadržavati majicu i grudnjak koje lako možete pomaknuti i osloboditi prsa, bez da majicu podižete ili se dugo i nepotrebno otkopčavate. To nisu nikakve posebne majice, dovoljno je imati rastezljivu pamučnu majicu na preklop ili onu šireg ovratnika ili dubljeg dekoltea i  sportski ili grudnjak za dojenje.
Dobar tek i dobru šetnju želi vam PixieKid©.