Top Pet razloga za nošenje djeteta na leđima

u PixieKid© Mei Tai nosiljci

Napisala: Josipa Brkić

2. 9. 2014.

Naša leđa daleko su snažnija od prednjeg dijela. Ovisno kako brojimo, na leđima imamo oko 50 mišića. Ako ste planinarili ili ste čest korisnik ruksaka bilo kojih veličina, neće vam pasti na pamet da ruksak nosite naprijed. Dobro, možda ako ste izgubljeni turist u strahu da vam lokalci kradomice ne otmu vrijedosti koje nosite. No, generalno, što je veći teret, to ga sve više pomičemo od naprijed, prema leđima.
Tako biva i sa PixieKid© Mei Tai nosiljkom. Iako, kada krenete nositi Mei Tai, možete ga odmah koristiti u svim položajima koje preporučamo, većina roditelja početi će sa položajem prsa o prsa, zatim bok, i konačno leđa.
Razloga je bezbroj za nošenje djeteta na leđima, a ovo je

  zašto je nošenje na leđima toliko dobro:
1. RASTEREĆENJE
Nošenje na leđima iznimno je rasterećenje i ne bi vjerovali koliko je zapravo udobno nositi PixieKid© Mei Tai na leđima, baš zato što izvrsno raspoređuje djetetovu težinu po nositeljevom torzu. Kako smo ranije spomenuli, leđa su daleko jača od prsiju i prebacivanje težine na leđa daje jedan posve novi dojam djetetove težine nego je to bilo na prsima.

2. UDOBNOST
Bebi, odnosno djetetu, jednako je udobno nosilo se u PixieKid© Mei Taiu u bilo kojem položaju. Vama, s druge strane nije uvijek jednako. Super je nositi dijete na prsima dok vidite kuda hodate i te male noge jedva da dotiču stopalima vaše bokove. No klinci jako brzo rastu, a i dalje su sasvim mali da ne mogu sami odvaliti veći dio puta koji ste odredili. Ovisno koliko je dijete visoko, prilagođavate položaj nošenja. Nošenje većeg djeteta na prsima ne mora biti opterećenje, dijete može biti iznimno lagano, ali te duge noge na svakom koraku koji radite lupat će u vaša bedra tokom kretnje, ili ćete jednostavno biti „slijepi“ na cesti jer vam bebina glava zaklanja pogled. Na leđima takvih problema nema.

3. ZABAVA
Nova perspektiva gledanja i sudjelovanja u aktivnostima djeci je uvijek zabavna i zanimljiva. Nošenjem na leđima, dok gleda preko vašeg ramena, dijete gotovo da gleda iz vaše perspektive i na taj način može sjajno sudjelovati u svim radnjama kao „veliko“.

4. SIGURNOST

Mei Tai nema kopče, veže se u dvostruki čvor koji se sam ni u kakvom slučaju ne može odvezati osim ako to sami svjesno ne napravite. Kao u svim položajima, položaj na leđima drži vaše dijete u najpovoljnijem razvojnom položaju, podržavajući kukove u razini guze i podržavajući leđa. Zaspe li vaše dijete na leđima, nasloniti će glavu na vaše rame, a želite li vidjeti što radi u svakom trenu (s obzirom da je dijete ipak iza vas, a oči na leđima ćete imati tek kada uđu u pubertet), iskoristite maleno ogledalce za šminku kao retrovizor.

5. ZDRAVLJE
Već smo u niz situacija razjasnili koliko je PixieKid© Mei Tai dobar za bebu što se tiče emotivnog i tjelesnog razvoja. No jednaku važnost treba pridodati i onome tko dijete nosi. Nosiljka može biti najbolja na svijetu za bebu, ali ako oštećuje vas i vaše tijelo, nije nikako dobra. PixieKid© Mei Tai je iz tog razloga i dizajniran tako da se brine i o velikom tijelu koliko i o onom malom unutar nosiljke. Nošenje PixieKid© Mei Tai nosiljke na leđima pomaže kvalitetnom održavanju mišića, te ispravlja figuru i držanje. Nebrojeno puno roditelja koji imaju problema sa leđima odabiru upravo ovu nosiljku i nošenje na leđima, te ne samo da je ovakvo nošenje udobno za leđa, već ima i realne zdravstvene pogodnosti za svakoga tko je ikada iskusio bol u leđima.