Kad te vrijeme prevari ili PixieKid© šetnja po kiši

Napisala: Josipa Brkić

21. 10. 2013.
Idealno bi bilo da danju sja sunce, temperatura zraka ne pada ispod 25°C, da uvijek postoji osunčana i sjenovita strana šetnice…pa da biraš kako ti je drago, sa naočalama na nosu i šeširićem na bebinoj glavi. Da ptičice cvrkuću, da su stopala bosa i prstići mašu zrakom. Najbolje bi bilo da su večeri ugodne i prozori otvoreni, da smo po cijele dane vani na otvorenom skupljajući D vitamin na najprirodniji način. Da, bilo bi najbolje da je tako.
Ali tako nije i jesen je stigla veličanstvena u svim svojim bojama. Jesen sa gumenim čizmicama i kišobranima, jesen sa jutarnjom maglom i hladnjikavim nosićem iz kojeg možda, prvi put u životu, curi mali šmrkljić. Planirate li se zatvoriti u sigurne temperature svog doma, sa idealnom količinom vlage u zraku i bez straha od prokišnjavanja? Nemojte. Dajte svojoj bebi iskustvo prve jeseni iz sigurnosti vašeg zagrljaja, radije nego iz kolica sa ceradom i debelom dekom preko nogu, koja uvijek tako uporno klizi sa mjesta gdje je utaknuta. Izaći vani na kišu ili vjetar nije nikakav problem ako se dobro pripremite za šetnju, a svježi jesenski zrak dobrodošao je za jačanje bebinog imuniteta. Ne treba vam oprema svemirskog ratnika, dvadeset slojeva odjeće, bunda i cerada. Sve što vam treba je vaš Sling ili Mei Tai nosiljka. Padne li kiša, treba vam i kišobran. I to je to. Bebu nikako nemojte pretjerano zabundavati u strahu da će joj biti hladno. Lako je procijeniti kako obući bebu– obucite ju kako oblačite sebe. To vrijedi isključivo i samo kada bebu nosite u PixieKid nosiljci. Beba samostalno puno teže proizvodi tjelesnu toplinu nego što to rade odrasli, ali kada je u vašem zagrljaju, vi ćete kompenzirati eventualni nedostatak topline svojim tijelom i bebi biti hodajući radijator. Ne postoji naprava ili dječja oprema koja će bebu bolje grijati od vašeg tijela, a ruke će vam u svakom trenutku biti slobodne. I ono što je najvažnije, bit ćete neograničeno pokretni. Ući u gradski prijevoz, zaobići lokve, prijeći cestu, proći kroz gužvu ili uske nogostupe koji su postali divlje parkiralište – ništa od toga vam neće predstavljati problem. Štoviše, nećete niti razmišljati o svemu tome i uštedjet ćete vreću živaca.
Dakle, s jedne strane grije mama ili tata, s druge nosiljka.  Bojite li se da bebi leđa nisu dovoljno topla, pretvarajte se da ste trudnica. Obucite malo veću jaknu kojom možete zakopčati i sebe i bebu istovremeno, što znači da ste nosiljku i bebu stavili prije nego ste obukli jaknu. Utoplite bebine nožice i glavu, a sve ostalo bit će potpuno sigurno od utjecaja tih nezgodnih vremenskih uvjeta koji više i nisu toliko nezgodni, zar ne?
Prevarilo vas je vrijeme? Prevarite vi njega!


Naruči

098 888 552

Radnim danom od 09.00 do 17.00

Košarica

Najnoviji komentari

    Zadnje pogledano

    Centar za postavke privatnosti