Bezgeneracijska nosiljka – Pixiekid sling

  • 0

Bezgeneracijska nosiljka – Pixiekid sling

Prošlo je tucet godina od kad je Pixiekid dizajnirao svoju prvu nosiljku. 
Iz te prve nosiljke razvile su se razne varijacije na temu, neke koje nisu otišle dalje od prototipa, neke koje su bile prototip nebrojenim nosiljkama, neke koje su postale evergreen.
Danas ćete naići na toliki broj nosiljki da vam ponekad dođe da radije ostanete pri kolicima i niti ne pokušate odabrati idealnu. Osjećate se kao da imate paralizu izbora. Ako se tako osjećate, upravo vam se to i događa.
Pitate me što bih ja odabrala? Ja bih se vratila onom prvom PixieKidu. Generaciji nosiljki koja je podigla generaciju djece koja se upravo sad, dok ovo pišem, svade sa svojim roditeljima – dječaci na rubu mutiranja, djevojčice na rubu zaljubljivanja.
Odabrala bih baš nju, jer je nakon nje, sve ostalo guralo prema prestižu, komociji, posebnim zahtjevima i izmišljenim potrebama.
Što vi trebate zapravo?
Trebate zagrliti svoje dijete – u tome je cijela bit. 
Trebate zagrliti tu mrvicu, koja će, vjerujte mi, u trenu postati tvrdoglavo biće koje će lupati vratima, žicati kune za fidget spinner i chatati preko Vibera, WhatsAppa i igrati Clash of Clans kao da im život o tome ovisi.
A vama?
O čemu vama život ovisi?
Upravo o tome da im omogućite svađe, i vrata kojima mogu zalupiti, i suludo potraćene sate na ništa.
I onda će, to vaše veliko dijete, vama biti toliko malo da ga želite staviti u taj prvi Pixiekid, taj prvi koji im je dao hrabrosti da vam kažu kako ste stari, ružni i debeli.
Taj Pixiekid koji im je dao glas, jer je od prvog dana to dijete bilo uključeno u zajednicu, sigurno i moćno.
Nosila ih je mama zmaj, u štitu koji se zove Pixiekid.
Više od 12 godina je prošlo, a u Pixiekid nosiljkama se nose neki novi klinci. I ja evo, nosim novu bebu u novom Pixiekid slingu. 
Njega nosim nedjeljom, na ručak kod obitelji i šetnju po gradu. Dok pored mene, sa slušalicama na ušima, uz zvukove dubstepa ponosno korača, savršeno zdravim kukovima i glavom koja odavno zna kuda želi ići, moja prva Pixiekid beba. Iz istog slinga.
I tako ću jednog dana, desetak godina kasnije, reći kako je moju djecu podigao Pixiekid. <3


Leave a Reply